Dárky od českých výrobců na jednom místě a přehledně? Ano, víme, kde je hledat!

Už jste slyšeli o projektu Darujeme České Vánoce? Je mladičký, vznikl koncem října, ale Internetem se valí jako lavina. Pokud chcete letos podpořit české tvůrce, kterým současná doba znepříjemnila podnikání a uzavřela vánoční trhy, vstupte s námi na virtuální tržiště zlatých českých ručiček.

Oč běží v Darujeme České Vánoce?

V půlce října 2020 se v hlavách dvou českých maminek a podnikatelek Jany Kuntošové a Hanky Šormové zrodil nápad, jak rychle pomoci českým tvůrcům v současné ekonomické situaci. Obě ženy jsou samy tvůrkyně českého zboží (Hanka navrhuje hry a hračky pod značkou Tuláčkův svět, Jana farmaří a zavařuje pochoutky pod Vesnickými dobrotami), takže samy pocítily dopad vládních opatření.

Darujeme české vánoce

“Nakupte letos na Vánoce alespoň u jednoho českého výrobce a šiřte tak trojnásobnou radost (mezi obdarovaným, prodávajícím tvůrcem a kupujícím zprostředkovatelem)!” zněla první idea projektu. A zároveň ve FB skupině Darujeme České Vánoce vzniklo jakési virtuální tržiště pro inzerenty i nakupující v podobě Facebookových vláken.

 

Jenže nikdo nečekal, že během 4 dnů bude mít skupina 8 000 členů, za týden přes 10 000 a po 3 týdnech téměř 36 000 nadšenců. Bylo potřeba rychle zareagovat a vytvořit pro tvůrce více možností k propagaci. Zrodil se…

…web Darujeme České Vánoce, kde najdete dárky přímo od Čechů

Hledáte přírodní kosmetiku, poctivé české hračky, dřevěné potřeby do domácnosti, soft-shellové české oblečení nebo vánoční dekorace na stromek? To všechno najdete na jednom místě roztříděné do kategorií. Zabrousit tak můžete:

Do Katalogu produktů

V sekci Katalog produktů je připraveno 18 PDF letáků pro jednotlivé kategorie. PDFka jsou volně ke stažení a lze je dále šířit Internetem se svolením zakladatelek projektu. Z letáku se prokliknete přímo na prodejní web daného tvůrce a už pohodlně nakupujete.

darujeme ceske vanoce - katalog produktů

 

Do Katalogu českých tvůrců

Nevíte, co přesně hledáte, ale chcete podpořit české tvůrce? Pak zamiřte do Katalogu tvůrců, vyfiltrujte si, co přibližně vás zajímá (dárek pro dítě, dárek z porcelánu?) a projíždějte nabídku od českých živnostníků a firem. Případně se začtěte na blogu do příběhů jednotlivých tvůrců. Lépe tak poznáte jednotlivé značky a jejich autory.

Tvůrci nesedí v koutě a vymýšlí novinky pro nakupující

Webem a Instagramem tento projekt zdaleka nekončí. Zakladatelky společně s týmem dobrovolníků připravují jak pro tvůrce, tak pro kupující stále nové aktivity. Po vánoční slosovací soutěži je to například Adventní kalendář.

darujeme ceske vanoce - adventní kalendář

 

Od pondělí 16. 11. do 9. 12. se každý den otevře jeden pytlíček s nadílkou od zlatých českých ručiček. Vždy se vám představí cca 5 tvůrců se svými akcemi. Můžete tak nakoupit české zboží výhodněji (doprava zdarma, sleva na určitý sortiment či dárek k nákupu zdarma).

Teď už nemusíte nechávat nákup vánočních dárků na poslední chvíli a směle vyrazte prozkoumat virtuální tržiště českých tvůrců. Věříme, že tady si vybere každý a tím nepatrně pomůžete českým lidem přečkat tuto dobu.

O tomto diskutuje “Dárky od českých výrobců na jednom místě a přehledně? Ano, víme, kde je hledat!

  1. Džemy od Drahy napsal:

    Dobrý den, jsem jedna z tvůrců DARUJEMECESKEVANOCE a moc prosím o umístění mých produktů do Vašeho webového katalogu a také umístění do Vašich zaindexovaných článků o dárcích.
    Díky Bumbová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Naše stránky využívají soubory cookie. Procházením LaMuse.cz potvrzujete, že víte, co to cookies jsou, jak je můžete odmítnout a jak zpracováváme osobní údaje.